Wouter Moojen

Wouter Moojen

Wouter Moojen is neurochirurg bij de maatschap Neurospine en werkzaam in het Groene Hart Ziekenhuis, het Haga Ziekenhuis en het Haaglanden Medisch Centrum (voorheen Medisch Centrum Haaglanden). Daarnaast is hij betrokken bij diverse onderzoeken op zijn vakgebied en is hij recensent van verschillende wetenschappelijke vakbladen.

Hij is de jongste van de maatschap, maar niet de minst ambitieuze. Hij gelooft in de kracht van het samenwerken. In een maatschap zoals Neurospine, als team rondom een patiënt, maar ook in het verenigingsleven. Jarenlang was hij voorzitter van ‘De Jonge Orde’, een vereniging van artsen in opleiding. Mede door zijn toedoen fuseerde deze vereniging samen met het LVAG (Landelijke Vereniging voor Medisch Specialisten in Opleiding), tot één grote vereniging: ‘De Jonge Specialist’.

In 2007 studeerde hij af in Utrecht en volgde zijn opleiding tot neurochirurg in het Medisch Centrum Haaglanden (nu Haaglanden Medisch Centrum), het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij is gespecialiseerd in vaatafwijkingen en tumoren in de hersenen, de zogenaamde craniële operaties, maar opereert ook veel patiënten met een wervelkolomproblematiek. Eind 2014 promoveerde hij op de behandeling van lumbale kanaalstenose.

functie: Neurochirurg
specialisme: Tumoren in de hersenen, Vaatafwijkingen
locatie(s): Groene Hart Ziekenhuis, Haga Ziekenhuis Leyweg, HMC Westeinde