Godard de Ruiter

Godard de Ruiter

Godard de Ruiter is sinds 2012 neurochirurg in het Haaglanden Medisch Centrum (voorheen Medisch Centrum Haaglanden) in Den Haag. Naast geneeskunde, waarbij hij in 2003 cum laude zijn dokterstitel behaalde, studeerde hij ook af in biomedische wetenschappen. Na beide studies werkte hij twee jaar op de afdeling neurochirurgie van de Mayo Clinic Rochester in de Verenigde Staten en vervolgde hij zijn opleiding tot neurochirurg in het Medisch Centrum Haaglanden.

Godard is gespecialiseerd in wervelkolom- en perifere zenuwchirurgie en één van de jongere chirurgen binnen Neurospine. Hij werd neurochirurg omdat het zenuwstelsel, als aansturing van het bewegingsapparaat, hem altijd al bijzonder heeft geïnteresseerd en het – vaak minutieus – opereren hem fascineerde. Maar hij werd arts vanwege de menselijke kant van zijn vak, hij graag mensen begeleidt in hun ziek zijn en zich daar altijd maximaal voor wil inzetten.

Naast zijn werkzaamheden als chirurg is hij als biomedisch wetenschapper betrokken bij diverse wetenschappelijke onderzoeken. Zo werkt hij momenteel aan de ontwikkeling van een nieuwe zenuwbuis.

 

Klik hier voor het Curriculum Vitae

functie: Neurochirurg
specialisme: Complexe wervelkolom- en perifere zenuwchirurgie
locatie(s): HMC Antoniushove, HMC Bronovo, HMC Westeinde