Mark Arts

Mark Arts

Mark Arts studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en studeerde in 1999 cum laude af. Zijn opleiding tot neurochirurg volgde hij in het Medisch Centrum Haaglanden (nu Haaglanden Medisch Centrum) en het Leids Universitair Medisch Centrum. In 2010 promoveerde hij op het onderzoek naar de minimale invasieve behandeling van een lumbale hernia. Vorig jaar implanteerde hij als eerste chirurg een 3-D geprinte nek tussenwervelschijf.

Naast zijn werk als neurochirurg werkt Mark ook mee aan allerlei wetenschappelijk onderzoek. Hij heeft innovatie hoog in het vaandel staan en werkt graag mee aan het verbeteren van kwaliteit in de zorg.

Hij is een doener, werkt graag met zijn handen en met mensen en is bijzonder praktisch ingesteld. Zijn werk is zijn hobby. Hij is gespecialiseerd in de wervelkolom en opereert als één van de weinigen in Nederland hernia’s aan de borstwervels.

Hij hoopt dat er ooit een bedrijf opstaat dat zijn nek uitsteekt om één totaal-systeem te ontwikkelen, waarbij die hele wervelkolom uit een soort van duplostenen is opgebouwd. Nu levert het ene bedrijf dit stukje, een ander bedrijf een ander stukje. ‘Een mega-investering, maar een gat in de markt’, zo gelooft Mark. We worden steeds ouder, maar onze wervels zullen blijven slijten. En de vraag naar nieuwe wervels zal door die vergrijzing alleen maar toenemen.

 

 

Klik hier voor het Curriculum Vitae

functie: Neurochirurg
specialisme: Complexe Wervelkolomchirurgie
locatie(s): Groene Hart Ziekenhuis, HMC Antoniushove, HMC Westeinde